Slovensko v zrkadle histórie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vilo Brána útočí ... II.diel - následky rodinnej paranoje

Nadnárodný gang ŠľakMaTraf Ltd. sa zľakol výsledkov prieskumov vývoja predaja otravných systémov /OS/, a rozhodol sa podporiť predaj vydaním motivačnej príručky o boji proti zločincovi Tučniakovi, ktorý oberá gang o zisky. Ako povedal súčasný boss /bývalý zadkolízač Vila Bránu/ Števo Loptomer - veď Tučniak ešte uvidí, s kým si začal ...

Reštart 7 prichádza do predaja, no vodcovia gangu majú obavy o jeho budúcnosť. A tak vydali pre jeho predavačov príručku, ktorá im má pomôcť získať klientelu z radov užívateľov "otrasného" tučniaka. Porovnávacou metódou vysvetľujú, aký je tučniak pomalý, nedokonalý, nemá podporu aplikácií a podobne. Viac nájdete v origináli vydanie príručky.

Ako sme sa dozvedeli, v predaji bude viac verzií Reštartu 7 - základná, s krycím názvom Blbec, určená na predinštalácie do slabších počítačov, dokáže súčasne spustiť "až" tri programy. Nedokáže však prehrať videá a je riadne okresaná oproti ostatným verziám. Druhou verziou v poradí bude verzia Primitív, ktorá sa podobá krabicovej verzii, je to plnohodnotný základ pre pokazenie počítača, a riadne zničenie nervov. Žiaľ, ako sme sa dozvedeli, výrobca nie je ochotný prispieť na liečenie následkov užívania tejto verzie. Potom nasedujú ďalšie verzie, krycie názvy Optimista a Úplný idiot - ich prednosťami oproti tučniakovi je to, že si môžete zaplatiť luxus sprievodných programov, ktoré má tučniak zdarma.

Ako sme sa ďalej dozvedeli z vystúpenia súčasnej hlavy gangu, Števa Loptomera /meno mi prezradil jeden diskutér/, má gang veľké obavy o užívateľov notebookov z firmy Jablko a štrúdľa - sú údajne také ťažké, že sú prakticky nepoužiteľné, čo mu zvestoval jedn zúfalec, ktorého stretol na ulici, pravdepodobne na ceste k najbližšiemu mostu, kde sa zrejme chcel utopiť. Zúfalec zrejme nepochopil zámer tvorcov notebooku, ktoré majú slúžiť hlavne ako záťaž na nohy pri poprave odsúdených v štátoch, kde sa ešte vešia. A hlavne nepochopil, že všetko, čo nevyrobí svetoznámy gang, je jednoducho odpad.

Tak mi napadá, či za miliónmi, vyhodenými na kampaň proti konkurencii, nie sú skryté iné problémy gangu - napríklad nedostatok finančných zdrojov, keďže aj motivačná príručka na boj proti konkurentom je vydaná iba po anglicky, rovnako aj ospevovaný produkt Reštart 7 sa poslušne vrátil k jednoduchosti, a dokonca emuluje svoju predošlú verziu z doby kamennej. Zrejme aj došli nápady, lebo mnohé nápadne pripomína konkurenciu, a to nielen vzhľadom, ale aj funkciami. Podľa jedného môjho známeho je celý vývoj následkom paranoje zakladateľa gangu, ktorá má údajne korene v neradostnom detstve. Nie je to vylúčené, nakoniec pracovať a bývať v garáži, následne hľadať ženu za pomoci iq testu, to by uťahalo aj koňa. A tak len zostáva veriť, že Vilo sa spamätá a vytvorí ešte kopec produktov, ktorými si budeme môcť - podoprieť stôl.


Počítače | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014